Япония наложи нови санкции срещу Русия, съобщи днес пресслужбата на външното

...
Япония наложи нови санкции срещу Русия, съобщи днес пресслужбата на външното
Коментари Харесай

Япония наложи нови санкции на Русия

Япония наложи нови наказания против Русия, съобщи през днешния ден пресслужбата на външното министерство в Токио.

Ограниченията са въведени „ като се взема предвид актуалната интернационална обстановка към Украйна и за поощряване на интернационалните старания за реализиране на интернационален мир, ориентирани към разрешаване на този проблем в сходство с ограниченията, подхванати от други огромни страни “.

Санкционният лист включва 39 физически, 73 юридически лица, руска банка и девет физически лица от окупираните територии на Украйна, които се „ считат за директно забъркани в оповестеното от Москва присъединение на тези територии към Руската федерация предишния септември.

Поконкретно глобените включват съветския заместник-министър на защитата Виктор Горемикин; чиновници от отдела за обмисляне на ракетни оръжия на основния изчислителен център на руския Генерален щаб; обвързвания с ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров Турпал-Али Ибрагимов; президента на концерна " Калашников " Алан Лушников.

В списъка на юридическите лица фигурират кораборемонтни и авиоремонтни фабрики и " Росбанк "  (Rosbank PJSC).

Санкционирана е и частната военна компания " Вагнер ". 

В листата на лицата от краткотрайно окупираните територии са ръководителят на окупационното " държавно управление " във краткотрайно окупираната територия на Херсонска област Андрей Алексеенко; самопровъзгласилият се „ министър на приходите и митата “ на така наречен Донецка национална република (ДНР) Дмитрий Шмельов, самопровъзгласилият се „ министър на индустрията и търговията на така наречен Луганска национална република (ЛНР) Тимур Саматов; самопровъзгласилият се „ министър на енергетиката на ЛНР “ Константин Завизенов.

Въведена е и възбрана за експорт в Русия на артикули, които „ биха могли да оказват помощ за подсилване на съветския промишлен капацитет “. В листата с ограничавания за експорт има 21 юридически лица.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР